Thema workshop

Of je nu een student van Alliance Française bent of alleen je vaardigheden wilt verbeteren voor je examen, doe mee met één van deze speciale workshops om je zelfvertrouwen een boost te geven en je spreek-en schrijfvaardigheid te verbeteren!
Deze zeer interactieve workshops worden gegeven door native universitair docenten die je zullen helpen om jezelf vloeiend uit te drukken.
Deze workshops zijn open voor studenten van alle niveaus.EErstvolgende  WORKSHOPS:

Français pro !
J'améliore mon oral

Donderdag, van 18.30 tot 20.00 uur. Van 20 april tot 13 juli.
Niveau B2/C1

Moet u zich in het Frans uitdrukken in een professionele context, of wilt u uw vaardigheden ontwikkelen om uw carrière te bevorderen? Doe mee aan deze zakelijk Frans cursus!

In deze workshop ontwikkelt u uw mondelinge communicatievaardigheden in het Frans door middel van discussies over het economische nieuws van de week, rollenspelen en opdrachten op basis van authentieke documenten uit het bedrijfsleven. U wordt ook gevraagd om een presentatie in het Frans te doen.
J'améliore mon écrit

Frijdag, van 8.00 tot 10.00 uur. Van 2 juni tot 7 juli.
Niveau B2/C1

Gebruikt u Frans in een professionele context, of wilt u uw vaardigheden ontwikkelen om uw carrière te bevorderen? Doe mee aan deze professionele schrijfcursus!

In deze workshop leert u nuttige formules voor schriftelijke communicatie in het Frans, in e-mail uitwisselingen. U kiest de toon, het register en de woordenschat aangepast aan uw gesprekspartner. Verbeter uw grammatica om duidelijke, effectieve en professionele zinnen te produceren! U leert ook hoe u een cv en een sollicitatiebrief volgens de Franse normen opstelt. Afgerond WORKSHOPS
:

cours de francais le francais familier

Améliorer ses compétences écrites


Friday, from 8:30 to 10AM.
From February 3rd to March 31st.

In deze workshop leert u nuttige formules voor schriftelijke communicatie in het Frans, bijvoorbeeld in e-mailuitwisselingen. U kiest de toon, het register en de woordenschat aangepast aan uw gesprekspartner. Verbeter uw grammatica om duidelijke, doeltreffende en professionele zinnen te produceren! U leert ook hoe u een CV en een sollicitatiebrief opmaakt volgens de Franse normen.

les expressions idiomatiques

 Atelier de théâtre: Le français en action !

Woensdag, van 18.30 tot 20.30 uur.
Van 25 januari tot 29 maart.

Ontwikkel uw spreekvaardigheid door middel van theatrale spelletjes en activiteiten. In een kleine groep, zelfvertrouwen opdoen in een vriendelijke en leuke sfeer door deel te nemen aan improvisatie, declamatie, positie in de ruimte, mime, enz. U werkt aan een specifieke woordenschat en leert korte teksten uit het hoofd om uw mondelinge taalvaardigheid te ontwikkelen.

les expressions idiomatiques

Le surréalisme

Zaterdag 18 februari, van 10 tot 12 uur.

Deze beweging, in 1924 gedefinieerd door André Breton (schrijver), raakte vele artistieke gebieden: poëzie, schilderkunst, fotografie, en vele andere!
In deze workshop leert u meer over deze beweging die het Franse culturele en politieke landschap sterk heeft beïnvloed.   
Aan de hand van een fragment uit Nadja (André Breton, 1928) zult u de sleutelelementen van deze stroming in literaire en artistieke werken identificeren.

les expressions idiomatiques

La renaissance italienne

Zaterdag 28 januari, van 10 tot 12 uur.

De "Rinascienta", een belangrijke artistieke stroming die in Italië ontstond, wordt met name belichaamd door Michelangelo, Leonardo da Vinci en Raphael. Het verscheen in de 14e eeuw en was een echte artistieke, maar ook culturele en intellectuele revolutie, beïnvloed door de klassieke oudheid. 
In deze workshop ontdekt u de hoofdlijnen en kenmerken van deze artistieke periode. U leert een schilderij te analyseren aan de hand van een selectie emblematische werken. 

les expressions idiomatiques

 Atelier de théâtre: Le français en action !

Woensdag, van 6:30uur tot 8:30uur.
26 ocktober - 14 december

Geef uw Frans dat beetje je ne sais quoi en kom uw spreekvaardigheid ontwikkelen door middel van theatrale spelletjes en activiteiten. Deze inleidende theaterworkshop zal een mix zijn van theoretische en praktische activiteiten die je zullen helpen je zelfvertrouwen en spreekvaardigheid in het Frans te verbeteren en je cultuur te verbreden.

Français professionnel en contexte: Objectif B2

Vrijdag, van 8.30 uur tot 10uur.
28 oktober - 2 december - Online


Deze cursus is gebaseerd op beroepssituaties en geeft u het vertrouwen en de kracht om uw nieuwe carrière-uitdaging aan te gaan. U leert over de Franse werkcultuur en vergroot uw schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

cours de francais le francais familier

Améliorer ses compétences écrites


Vrijdag, van 13.00 tot 15.00 uur.
07 oktober - 2 december - Online

Veel gevorderde studenten kunnen vloeiend Frans spreken en begrijpen, maar het oefenen van de geschreven vorm op hoog niveau kan een uitdaging zijn. Hoe nuance en diepgang uit in slechts een paar woorden? Hoe overtuigend en stellend te zijn bij het schrijven van een recensie, een commentaar of gewoon een e-mail?

Cours français Femmes d'exception

Le français familier


Vrijdag 03 en 10 juni.
13:00 - 15:00

Spreekt u met Franstaligen en begrijpt u bepaalde woorden niet? Erger nog, je kunt ze niet vinden in het woordenboek? Geen paniek! Deze cursus geeft je de sleutels om eindelijk Franstaligen te begrijpen in gesprekken, in liedjes en in films en series.

Cours français Business French

Business Frans

Vrijdag van 8:30 tot 10:00
6 mei - 1 juli

Deze cursus is gebaseerd op beroepssituaties en zal u het vertrouwen en de kracht geven om uw nieuwe carrière-uitdaging aan te gaan. U zult de Franse werkcultuur leren kennen en zowel uw schriftelijke als mondelinge vaardigheden verbeteren.

les expressions idiomatiques

Les expressions idiomatiques

Vrijdag 06 en 13 mei
12:00 - 14:00

Geef uw Frans dat beetje je ne sais quoi en kom uw uitdrukking verrijken met verschillende Franse idiomen die u in een mum van tijd zullen laten klinken als een native! Verbeter zowel uw schriftelijke als mondelinge uitdrukking door u een overzicht te geven van de meest gebruikte Franse idiomen in allerlei situaties, van een vertrouwd telefoongesprek tot een professionele werk e-mail.

La gastronomie francaise

La gastronomie française

Vrijdag 11 en 18 maart
18:30 - 20:30

Of u nu in een Franstalig land wilt werken of gewoon omdat u gepassioneerd bent door koken, kom naar onze workshop onder leiding van onze lerares Marie. De Franse keuken zal geen geheimen meer voor u hebben!

Cours français Femmes d'exception

Femmes d'exception 


Vrijdag 18 en 25 maart
12:00 - 14:00

Ontdek twee vrouwelijke en feministische figuren die hun stempel hebben gedrukt op de Franse geschiedenis! Ontdek in deze cursus Rosa Bonheur, de eerste vrouwelijke kunstenaar die het Legioen van Eer ontving, en Olympe de Gouge, één van de pioniers van het Franse feminisme.  


Cours français Les elections francaises

Les élections françaises

Zaterdag 09 en 23 april
10:30 - 12:30

De Franse presidentsverkiezingen zijn op 10 en 24 april. Bent u geïnteresseerd in nieuws en politiek? Zou u graag de Franse politiek beter begrijpen? Kom te weten wat er op het spel staat in de campagne van 2022 en voel u meer op uw gemak wanneer u de Franse media! 

cours français la langue de l'amour

 La langue de l'amour

Vrijdag 11 en 18 februari
13.00 - 15.00

Het is algemeen bekend dat Frans de taal van de liefde is en de Franse cultuur zit vol romantische termen: van films tot boeken, en niet te vergeten de gastronomie! In deze unieke workshop leert u meer over de liefdescultuur in Frankrijk en de geschiedenis van de gebruikte woorden.

Cours français Business French

Business Frans

Vrijdag van 8:30 tot 10:00
11 februari - 22 april

Deze cursus is gebaseerd op beroepssituaties en zal u het vertrouwen en de kracht geven om uw nieuwe carrière-uitdaging aan te gaan. U zult de Franse werkcultuur leren kennen en zowel uw schriftelijke als mondelinge vaardigheden verbeteren.

cours français histoire art

Je parle d'Art !

Donderdag van 19.00 tot 21.00
3 maart - 31 maart

Welkom bij een interactieve cursus over de geschiedenis van de Franse kunst. Met onze twee Franse docenten en kunstenaars, Charlotte en Margot, ontdekt u kunst en leert u erover te praten. Deze cursus is geschikt voor iedereen die van kunst houdt of gewoon nieuwsgierig is naar fotografie, tekenen, schilderen...

les expressions idiomatiques

La présidence française au conseil de l'UE

Vrijdag van 8:30 tot 10:00 
29 april - 17 juni

In 2022 bekleedt Frankrijk tot 30 juni het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. De Alliance Française d'Amsterdam biedt u een unieke en originele cursus aan, die u in staat zal stellen de werking van deze instelling en haar uitdagingen beter te begrijpen.

Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.