Thema workshop

Of je nu een student van Alliance Française bent of alleen je vaardigheden wilt verbeteren voor je examen, doe mee met één van deze speciale workshops om je zelfvertrouwen een boost te geven en je spreek-en schrijfvaardigheid te verbeteren!
Deze zeer interactieve workshops worden gegeven door native universitair docenten die je zullen helpen om jezelf vloeiend uit te drukken.


EErstvolgende WORKSHOP:

La Provence de Marcel Pagnol
Zaterdag 20 april van 10:30 tot 12:30 - ONLINE - van B1 level - alleen 30€

Embarquez dans un voyage pas comme les autres avec l'Alliance Française Amsterdam ! 
Partez visiter la Provence dans un atelier participatif et ludique tout en français.
Pendant deux heures vous pourrez tester vos connaissances tout en vous amusant

Préparez votre été entre mer et montagne en partant découvrir la Provence avec Jean-Christophe, professeur à l’Alliance française Amsterdam, originaire d’Antibes et passionné par Marcel Pagnol, auteur provençal. Ils ont en commun l’envie de faire connaître cette belle région et ses traditions.

Venez découvrir ou redécouvrir Marcel Pagnol, à l’occasion des 50 ans de sa mort, et sa passion pour la Provence grâce à des extraits de ses romans et de ses films (MariusFannyManon des Sources, La gloire de mon pèreLe château de ma mère). 

Nous vous ferons découvrir cette terre de traditions en vous présentant quelques folklores régionaux originaux ! Pour ajouter au programme, vous aurez l'occasion d'entrainer votre oreille à entendre l’accent du sud ! Vous serez prêts pour vos vacances !  

Je m'inscris ! Je m'inscris !


Wat is jouw niveau? 


De lessen Frans zijn afgestemd op de niveaus van het ERK, waardoor een gerenommeerd niveau op internationale schaal kan worden bereikt. Deze niveaus zijn onderverdeeld in subniveaus.
U kunt op de niveaus hieronder klikken om er meer over te weten te komen.
Om uw exacte niveau te kennen, kunt u langskomen tijdens onze Open Dagen of onze online plaatsingstest doen. 
Onze lessen worden in het Frans gegeven, zelfs op de beginnersniveaus. Dit zorgt ervoor dat u zich helemaal ondergedompeld voelt, en helpt u om snel te verbeteren!
Alle cursussen zijn ook geschikt voor anderstaligen.

Niveau test

A1

Elementary

A2

Upper Elementary

B1

Intermediate

B2

Upper Intermediate

C1

Advanced
Afgerond WORKSHOPS
:

Poésie et Slam 

Zaterdag 16 maart - 10.30 tot 12.30uur. 

Venez découvrir les évolutions de la poésie contemporaine, ses auteurs et autrices francophones majeurs et surtout, ses liens avec le slam, genre apparu dans les années 1990 en France. 

Vous étudierez certains poèmes et certaines chansons pour révéler leurs sens cachés et les techniques d’écriture et de mises en voix qui les relient.   Vous aborderez les thèmes clés, lirez des poèmes de grands poètes et slameurs francophones.

Le français parlé 

Zaterdag 10 februari - 10.30 tot 12.30uur. 

Gesproken Frans is heel anders dan wat je in tekstboeken leert en heeft zijn eigen codes! Leer de juiste woorden op het juiste moment te gebruiken: "mec, meuf, fringue, bouffe, bouquin, boulot"... Je docent geeft je de tools om Fransen te begrijpen in ongedwongen gesprekken, liedjes, films en series!

Je komt los van je Franse tekstboek en leert nieuwe uitdrukkingen die je in het dagelijks leven kunt gebruiken.   Kom naar en ontdek het Frans zoals het echt gesproken wordt!

(Her)Ontdek de tekst van Le Petit Prince 

Zaterdag 18 november - 10.30 tot 12.30uur.

Je zult de verborgen betekenissen van de roman ontcijferen zodat je hem zelfstandig kunt lezen. Je bekijkt de belangrijkste thema's, leest enkele dialogen en bespreekt de personages.   

Deze workshop draait om ontdekken en de poëzie van de tekst en de illustraties! Deze roman is een wereld op zich.

cours de francais le francais familier

Vermeer : un regard sur son temps et son oeuvre

Zaterdag 13 Mei, van 10.30 uur tot 12.30 uur. 

Kon u geen kaartjes krijgen voor de tentoonstelling van 2023 in Amsterdam? Of had u wel geluk maar zou u zich maar wilt u zich graag verdiepen in het werk van de Nederlandse meester? 

Ontdek het geheim en de verborgen geschiedenis van de interieurs van de kunstenaar die bekend staat als "de meester van het licht". 

cours de francais le francais familier

Améliorer ses compétences écrites


Friday, from 8:30 to 10AM.
From February 3rd to March 31st.

In deze workshop leert u nuttige formules voor schriftelijke communicatie in het Frans, bijvoorbeeld in e-mailuitwisselingen. U kiest de toon, het register en de woordenschat aangepast aan uw gesprekspartner. Verbeter uw grammatica om duidelijke, doeltreffende en professionele zinnen te produceren! U leert ook hoe u een CV en een sollicitatiebrief opmaakt volgens de Franse normen.

les expressions idiomatiques

 Atelier de théâtre: Le français en action !

Woensdag, van 18.30 tot 20.30 uur.
Van 25 januari tot 29 maart.

Ontwikkel uw spreekvaardigheid door middel van theatrale spelletjes en activiteiten. In een kleine groep, zelfvertrouwen opdoen in een vriendelijke en leuke sfeer door deel te nemen aan improvisatie, declamatie, positie in de ruimte, mime, enz. U werkt aan een specifieke woordenschat en leert korte teksten uit het hoofd om uw mondelinge taalvaardigheid te ontwikkelen.

les expressions idiomatiques

Le surréalisme

Zaterdag 18 februari, van 10 tot 12 uur.

Deze beweging, in 1924 gedefinieerd door André Breton (schrijver), raakte vele artistieke gebieden: poëzie, schilderkunst, fotografie, en vele andere!
In deze workshop leert u meer over deze beweging die het Franse culturele en politieke landschap sterk heeft beïnvloed.   
Aan de hand van een fragment uit Nadja (André Breton, 1928) zult u de sleutelelementen van deze stroming in literaire en artistieke werken identificeren.

les expressions idiomatiques

La renaissance italienne

Zaterdag 28 januari, van 10 tot 12 uur.

De "Rinascienta", een belangrijke artistieke stroming die in Italië ontstond, wordt met name belichaamd door Michelangelo, Leonardo da Vinci en Raphael. Het verscheen in de 14e eeuw en was een echte artistieke, maar ook culturele en intellectuele revolutie, beïnvloed door de klassieke oudheid. 
In deze workshop ontdekt u de hoofdlijnen en kenmerken van deze artistieke periode. U leert een schilderij te analyseren aan de hand van een selectie emblematische werken. 

les expressions idiomatiques

 Atelier de théâtre: Le français en action !

Woensdag, van 6:30uur tot 8:30uur.
26 ocktober - 14 december

Geef uw Frans dat beetje je ne sais quoi en kom uw spreekvaardigheid ontwikkelen door middel van theatrale spelletjes en activiteiten. Deze inleidende theaterworkshop zal een mix zijn van theoretische en praktische activiteiten die je zullen helpen je zelfvertrouwen en spreekvaardigheid in het Frans te verbeteren en je cultuur te verbreden.

Français professionnel en contexte: Objectif B2

Vrijdag, van 8.30 uur tot 10uur.
28 oktober - 2 december - Online


Deze cursus is gebaseerd op beroepssituaties en geeft u het vertrouwen en de kracht om uw nieuwe carrière-uitdaging aan te gaan. U leert over de Franse werkcultuur en vergroot uw schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

cours de francais le francais familier

Améliorer ses compétences écrites


Vrijdag, van 13.00 tot 15.00 uur.
07 oktober - 2 december - Online

Veel gevorderde studenten kunnen vloeiend Frans spreken en begrijpen, maar het oefenen van de geschreven vorm op hoog niveau kan een uitdaging zijn. Hoe nuance en diepgang uit in slechts een paar woorden? Hoe overtuigend en stellend te zijn bij het schrijven van een recensie, een commentaar of gewoon een e-mail?

Cours français Femmes d'exception

Le français familier


Vrijdag 03 en 10 juni.
13:00 - 15:00

Spreekt u met Franstaligen en begrijpt u bepaalde woorden niet? Erger nog, je kunt ze niet vinden in het woordenboek? Geen paniek! Deze cursus geeft je de sleutels om eindelijk Franstaligen te begrijpen in gesprekken, in liedjes en in films en series.

Cours français Business French

Business Frans

Vrijdag van 8:30 tot 10:00
6 mei - 1 juli

Deze cursus is gebaseerd op beroepssituaties en zal u het vertrouwen en de kracht geven om uw nieuwe carrière-uitdaging aan te gaan. U zult de Franse werkcultuur leren kennen en zowel uw schriftelijke als mondelinge vaardigheden verbeteren.

les expressions idiomatiques

Les expressions idiomatiques

Vrijdag 06 en 13 mei
12:00 - 14:00

Geef uw Frans dat beetje je ne sais quoi en kom uw uitdrukking verrijken met verschillende Franse idiomen die u in een mum van tijd zullen laten klinken als een native! Verbeter zowel uw schriftelijke als mondelinge uitdrukking door u een overzicht te geven van de meest gebruikte Franse idiomen in allerlei situaties, van een vertrouwd telefoongesprek tot een professionele werk e-mail.

La gastronomie francaise

La gastronomie française

Vrijdag 11 en 18 maart
18:30 - 20:30

Of u nu in een Franstalig land wilt werken of gewoon omdat u gepassioneerd bent door koken, kom naar onze workshop onder leiding van onze lerares Marie. De Franse keuken zal geen geheimen meer voor u hebben!

Cours français Femmes d'exception

Femmes d'exception 


Vrijdag 18 en 25 maart
12:00 - 14:00

Ontdek twee vrouwelijke en feministische figuren die hun stempel hebben gedrukt op de Franse geschiedenis! Ontdek in deze cursus Rosa Bonheur, de eerste vrouwelijke kunstenaar die het Legioen van Eer ontving, en Olympe de Gouge, één van de pioniers van het Franse feminisme.  


Cours français Les elections francaises

Les élections françaises

Zaterdag 09 en 23 april
10:30 - 12:30

De Franse presidentsverkiezingen zijn op 10 en 24 april. Bent u geïnteresseerd in nieuws en politiek? Zou u graag de Franse politiek beter begrijpen? Kom te weten wat er op het spel staat in de campagne van 2022 en voel u meer op uw gemak wanneer u de Franse media! 

cours français la langue de l'amour

 La langue de l'amour

Vrijdag 11 en 18 februari
13.00 - 15.00

Het is algemeen bekend dat Frans de taal van de liefde is en de Franse cultuur zit vol romantische termen: van films tot boeken, en niet te vergeten de gastronomie! In deze unieke workshop leert u meer over de liefdescultuur in Frankrijk en de geschiedenis van de gebruikte woorden.

Cours français Business French

Business Frans

Vrijdag van 8:30 tot 10:00
11 februari - 22 april

Deze cursus is gebaseerd op beroepssituaties en zal u het vertrouwen en de kracht geven om uw nieuwe carrière-uitdaging aan te gaan. U zult de Franse werkcultuur leren kennen en zowel uw schriftelijke als mondelinge vaardigheden verbeteren.

cours français histoire art

Je parle d'Art !

Donderdag van 19.00 tot 21.00
3 maart - 31 maart

Welkom bij een interactieve cursus over de geschiedenis van de Franse kunst. Met onze twee Franse docenten en kunstenaars, Charlotte en Margot, ontdekt u kunst en leert u erover te praten. Deze cursus is geschikt voor iedereen die van kunst houdt of gewoon nieuwsgierig is naar fotografie, tekenen, schilderen...

les expressions idiomatiques

La présidence française au conseil de l'UE

Vrijdag van 8:30 tot 10:00 
29 april - 17 juni

In 2022 bekleedt Frankrijk tot 30 juni het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. De Alliance Française d'Amsterdam biedt u een unieke en originele cursus aan, die u in staat zal stellen de werking van deze instelling en haar uitdagingen beter te begrijpen.

Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.