Thema workshop

Of je nu een student van Alliance Française bent of alleen je vaardigheden wilt verbeteren voor je examen, doe mee met één van deze speciale workshops om je zelfvertrouwen een boost te geven en je spreek-en schrijfvaardigheid te verbeteren!
Deze zeer interactieve workshops worden gegeven door native universitair docenten die je zullen helpen om jezelf vloeiend uit te drukken.
Deze workshops zijn open voor studenten van alle niveaus.EErstvolgende  WORKSHOPS:

cours de francais le francais familier

Améliorer ses compétences écrites


Vrijdag, van 13.00 tot 15.00 uur.
07 oktober - 2 december - Online

Veel gevorderde studenten kunnen vloeiend Frans spreken en begrijpen, maar het oefenen van de geschreven vorm op hoog niveau kan een uitdaging zijn. Hoe nuance en diepgang uit in slechts een paar woorden? Hoe overtuigend en stellend te zijn bij het schrijven van een recensie, een commentaar of gewoon een e-mail?

Français professionnel en contexte: Objectif B2

Vrijdag, van 8.30 uur tot 10uur.
28 oktober - 2 december - Online


Deze cursus is gebaseerd op beroepssituaties en geeft u het vertrouwen en de kracht om uw nieuwe carrière-uitdaging aan te gaan. U leert over de Franse werkcultuur en vergroot uw schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

les expressions idiomatiques

 Atelier de théâtre: Le français en action !

Woensdag, van 6:30uur tot 8:30uur.
26 ocktober - 14 december

Geef uw Frans dat beetje je ne sais quoi en kom uw spreekvaardigheid ontwikkelen door middel van theatrale spelletjes en activiteiten. Deze inleidende theaterworkshop zal een mix zijn van theoretische en praktische activiteiten die je zullen helpen je zelfvertrouwen en spreekvaardigheid in het Frans te verbeteren en je cultuur te verbreden.


Afgerond WORKSHOPS:

Cours français Femmes d'exception

Le français familier


Vrijdag 03 en 10 juni.
13:00 - 15:00

Spreekt u met Franstaligen en begrijpt u bepaalde woorden niet? Erger nog, je kunt ze niet vinden in het woordenboek? Geen paniek! Deze cursus geeft je de sleutels om eindelijk Franstaligen te begrijpen in gesprekken, in liedjes en in films en series.

Cours français Business French

Business Frans

Vrijdag van 8:30 tot 10:00
6 mei - 1 juli

Deze cursus is gebaseerd op beroepssituaties en zal u het vertrouwen en de kracht geven om uw nieuwe carrière-uitdaging aan te gaan. U zult de Franse werkcultuur leren kennen en zowel uw schriftelijke als mondelinge vaardigheden verbeteren.

les expressions idiomatiques

Les expressions idiomatiques

Vrijdag 06 en 13 mei
12:00 - 14:00

Geef uw Frans dat beetje je ne sais quoi en kom uw uitdrukking verrijken met verschillende Franse idiomen die u in een mum van tijd zullen laten klinken als een native! Verbeter zowel uw schriftelijke als mondelinge uitdrukking door u een overzicht te geven van de meest gebruikte Franse idiomen in allerlei situaties, van een vertrouwd telefoongesprek tot een professionele werk e-mail.

La gastronomie francaise

La gastronomie française

Vrijdag 11 en 18 maart
18:30 - 20:30

Of u nu in een Franstalig land wilt werken of gewoon omdat u gepassioneerd bent door koken, kom naar onze workshop onder leiding van onze lerares Marie. De Franse keuken zal geen geheimen meer voor u hebben!

Cours français Femmes d'exception

Femmes d'exception 


Vrijdag 18 en 25 maart
12:00 - 14:00

Ontdek twee vrouwelijke en feministische figuren die hun stempel hebben gedrukt op de Franse geschiedenis! Ontdek in deze cursus Rosa Bonheur, de eerste vrouwelijke kunstenaar die het Legioen van Eer ontving, en Olympe de Gouge, één van de pioniers van het Franse feminisme.  


Cours français Les elections francaises

Les élections françaises

Zaterdag 09 en 23 april
10:30 - 12:30

De Franse presidentsverkiezingen zijn op 10 en 24 april. Bent u geïnteresseerd in nieuws en politiek? Zou u graag de Franse politiek beter begrijpen? Kom te weten wat er op het spel staat in de campagne van 2022 en voel u meer op uw gemak wanneer u de Franse media! 

cours français la langue de l'amour

 La langue de l'amour

Vrijdag 11 en 18 februari
13.00 - 15.00

Het is algemeen bekend dat Frans de taal van de liefde is en de Franse cultuur zit vol romantische termen: van films tot boeken, en niet te vergeten de gastronomie! In deze unieke workshop leert u meer over de liefdescultuur in Frankrijk en de geschiedenis van de gebruikte woorden.

Cours français Business French

Business Frans

Vrijdag van 8:30 tot 10:00
11 februari - 22 april

Deze cursus is gebaseerd op beroepssituaties en zal u het vertrouwen en de kracht geven om uw nieuwe carrière-uitdaging aan te gaan. U zult de Franse werkcultuur leren kennen en zowel uw schriftelijke als mondelinge vaardigheden verbeteren.

cours français histoire art

Je parle d'Art !

Donderdag van 19.00 tot 21.00
3 maart - 31 maart

Welkom bij een interactieve cursus over de geschiedenis van de Franse kunst. Met onze twee Franse docenten en kunstenaars, Charlotte en Margot, ontdekt u kunst en leert u erover te praten. Deze cursus is geschikt voor iedereen die van kunst houdt of gewoon nieuwsgierig is naar fotografie, tekenen, schilderen...

les expressions idiomatiques

La présidence française au conseil de l'UE

Vrijdag van 8:30 tot 10:00 
29 april - 17 juni

In 2022 bekleedt Frankrijk tot 30 juni het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. De Alliance Française d'Amsterdam biedt u een unieke en originele cursus aan, die u in staat zal stellen de werking van deze instelling en haar uitdagingen beter te begrijpen.

Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.