Over ons


De Alliance Française Amsterdam werd oorspronkelijk opgericht in 1895 en was één van de eerste in het wereldwijde netwerk. De AFA was een belangrijke speler op het gebied van cultuur in die tijd, met een uitgebreid programma van conferenties, en nam deel aan de oprichting van het "Concours de la Chanson Française" door haar voorzitter en zangeres Henriette Tuker. De AFA verdween uit Amsterdam in 1988. Nu in 2017 is de Alliance Française Amsterdam terug met de intentie om opnieuw een speler van belang te worden voor de Franse en francofone cultuur.

LEER FRANS IN AMSTERDAM!

De Alliance Française Amsterdam biedt een gevarieerd aanbod van cursussen voor studenten, werkenden en ook voor kinderen. Al onze cursussen zijn geschikt voor een internationaal publiek. Ons kantoor bevindt zich in het centrum van Amsterdam, in OBA Oosterdok, slechts op 5 minuten afstand van Amsterdam Centraal. Wij bieden verschillende Franse cursussen aan voor alle niveaus. Zoals online-en privécursussen en themaworkshops. Deze worden gegeven door gekwalificeerde docenten.

Alliance Française Amsterdam biedt ook de mogelijkheid aan Franstaligen om Nederlands te leren. Onze cursussen Nederlands zijn open voor beginners en studenten op gemiddeld niveau. Deze worden gegeven door gekwalificeerde native docenten, die vloeiend Frans spreken. 

Onze missie is het promoten Franse cultuur en taal in Nederland en daarbuiten. Het hele jaar door organiseren wij vele culturele en sociale evenementen, zoals lezingen, themaworkshops en onze maandelijkse taalcafés. In ons diverse programma, bestaande uit workshops over de Franse taal, literatuur of film, kan iedereen bij ons wat van de Franse cultuur snuiven.  


Contacteer ons

U kunt ons vinden in het Comptoir de l'Alliance Francaise Amsterdam op de 3e verdieping van OBA Oosterdok. Iemand van Alliance Francaise Amsterdam zal daar van maandag tot en met vrijdag (10:00 - 17:00 uur) aanwezig zijn om u te verwelkomen en uw vragen te beantwoorden. 
Mail: bonjour@afamsterdam.nl

Tel: 020 523 07 00

Adress: Alliance Française Amsterdam
in OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143,
1011 DL AmsterdamHET ALLIANCE FRANÇAISE NETWERK IN DE WERELD:

De Alliance Française werd opgericht in Parijs in 1883 om de Franse taal en cultuur in de hele wereld te promoten. Vandaag de dag is de Alliance Française gevestigd in meer dan 132 landen, met zo'n 40 afvaardigingen, en meer dan 800 afdelingen met in totaal meer dan 500.000 studenten.

De Alliance Française heeft 3 missies:
- het aanbieden van cursussen Frans, in Frankrijk en de rest van de wereld, voor iedereen
- het deelnemen in de promotie van de Franse cultuur en francofone culturen, op alle mogelijke manieren
- het promoten van culturele diversiteit, door aandacht te besteden aan alle culturen

Het Alliance Française netwerk wordt aangestuurd door de Fondation Alliance Française. Hieronder vallen meer dan 800 Alliances Françaises in 132 landen wereldwijd. Wij delen de missie om het leren van de Franse taal aan te moedigen, en om de kennis en waardering van het Frans en de francofone culturen te promoten en te vergroten via onderwijs en culturele activiteiten. Het netwerk van Alliances Françaises in Nederland is één van de meest dynamische met 34 afdelingen.Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.