Over ons

LEER FRANS IN AMSTERDAM!

De Alliance Française Amsterdam biedt een gevarieerd aanbod van cursussen voor studenten, werkenden en ook voor kinderen. Al onze cursussen zijn geschikt voor een internationaal publiek. Ons kantoor bevindt zich in het centrum van Amsterdam, in de Centrale OBA, slechts op 5 minuten afstand van Amsterdam Centraal.

Het Alliance Française netwerk wordt aangestuurd door de Fondation Alliance Française. Hieronder vallen meer dan 800 Alliances Françaises in 132 landen wereldwijd. Wij delen de missie om het leren van de Franse taal aan te moedigen, en om de kennis en waardering van het Frans en de francofone culturen te promoten en te vergroten via onderwijs en culturele activiteiten. Het netwerk van Alliances Françaises in Nederland is één van de meest dynamische met 34 afdelingen.DE Alliance Française Amsterdam:

De Alliance Française Amsterdam werd oorspronkelijk opgericht in 1895 en was één van de eerste in het wereldwijde netwerk. De AFA was een belangrijke speler op het gebied van cultuur in die tijd, met een uitgebreid programma van conferenties, en nam deel aan de oprichting van het "Concours de la Chanson Française" door haar voorzitter en zangeres Henriette Tuker. De AFA verdween uit Amsterdam in 1988. Nu in 2017 is de Alliance Française Amsterdam terug met de intentie om opnieuw een speler van belang te worden voor de Franse en francofone cultuur.

Contact

HET ALLIANCE FRANÇAISE NETWERK IN DE WERELD:

De Alliance Française werd opgericht in Parijs in 1883 om de Franse taal en cultuur in de hele wereld te promoten. Vandaag de dag is de Alliance Française gevestigd in meer dan 132 landen, met zo'n 40 afvaardigingen, en meer dan 800 afdelingen met in totaal meer dan 500.000 studenten.

De Alliance Française heeft 3 missies:
- het aanbieden van cursussen Frans, in Frankrijk en de rest van de wereld, voor iedereen
- het deelnemen in de promotie van de Franse cultuur en francofone culturen, op alle mogelijke manieren
- het promoten van culturele diversiteit, door aandacht te besteden aan alle culturen


Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.