Over ons

De Alliance Française Amsterdam is een vereniging die de Franse taal en cultuur promoot door middel van cursussen en de organisatie van diverse evenementen.

De Alliance Française Amsterdam biedt cursussen Frans voor volwassenen en kinderen (vanaf 3 jaar), dankzij een team van ervaren docenten. In 2023 volgden meer dan 400 studenten een cursus Frans bij de Alliance Française Amsterdam. We zijn ook het enige officiële examencentrum voor DELF/DALF-diploma's in Amsterdam.

Er zijn cursussen Nederlands voor beginners en gevorderden.

Met meer dan 70 evenementen per jaar is de Alliance Française Amsterdam een belangrijke speler in de promotie van Franstalige culturen. Met een gemeenschap van 200 leden van alle leeftijden en achtergronden biedt de Alliance Française maandelijkse evenementen (filmvertoningen, literaire conferenties, gezellige momenten in het Frans, muziekfestival, artistieke optredens, paneldiscussies) die de Francofiele gemeenschap van Amsterdam tot leven brengen.

Gevestigd in het hart van Amsterdam, in de openbare bibliotheek van de stad (Oba Oosterdok), biedt de Alliance Française Amsterdam het publiek een collectie Franse boeken voor volwassenen en kinderen, toegankelijk voor iedereen.

De Alliance Française Amsterdam maakt deel uit van het internationale netwerk van 829 Alliances Françaises in 135 landen over de hele wereld (waaronder 33 in Nederland), onder auspiciën van de Fondation des Alliances Françaises.


Contacteer ons

U kunt ons vinden in het Comptoir de l'Alliance Francaise Amsterdam op de 3e verdieping van OBA Oosterdok. Iemand van Alliance Francaise Amsterdam zal daar van maandag tot en met vrijdag (10:00 - 17:00 uur) aanwezig zijn om u te verwelkomen en uw vragen te beantwoorden. 
Mail: bonjour@afamsterdam.nl

Tel: 020 523 07 00

Adress: Alliance Française Amsterdam
in OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143,
1011 DL Amsterdam

Houd er rekening mee dat de Alliance Française Amsterdam wegens Pasen gesloten zal zijn op vrijdag 29 maart en op maandag 1 april 2024.HET ALLIANCE FRANÇAISE NETWERK IN DE WERELD:

De Alliance Française werd opgericht in Parijs in 1883 om de Franse taal en cultuur in de hele wereld te promoten. Vandaag de dag is de Alliance Française gevestigd in meer dan 132 landen, met zo'n 40 afvaardigingen, en meer dan 800 afdelingen met in totaal meer dan 500.000 studenten.

De Alliance Française heeft 3 missies:
- het aanbieden van cursussen Frans, in Frankrijk en de rest van de wereld, voor iedereen
- het deelnemen in de promotie van de Franse cultuur en francofone culturen, op alle mogelijke manieren
- het promoten van culturele diversiteit, door aandacht te besteden aan alle culturen

Het Alliance Française netwerk wordt aangestuurd door de Fondation Alliance Française. Hieronder vallen meer dan 800 Alliances Françaises in 132 landen wereldwijd. Wij delen de missie om het leren van de Franse taal aan te moedigen, en om de kennis en waardering van het Frans en de francofone culturen te promoten en te vergroten via onderwijs en culturele activiteiten. Het netwerk van Alliances Françaises in Nederland is één van de meest dynamische met 34 afdelingen.
Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.