Edition 2023 - pa'dam

Photos d'Anna Rosenthal.

Na het succes van het Utopies Festival in 2022 lanceert de Alliance Française Amsterdam in 2023 Pa'Dam: het eerste festival in Nederland gewijd aan de Franstalige muziekscene! Voor een uitzonderlijk festival was een programma nodig dat die naam waardig is. Ter gelegenheid van de maand treden drie artiesten voor het eerst in Nederland op tijdens deze maand van muziek, feest en en delen! Zwitserse zangeres Vendredi sur Mer opende Pa'Dam bij Boom Chicago, gevolgd door de Franse artieste Emma Peters en de Belgische revelatie Pierre de Maere in de Melkweg.

Ontdek ons interview met Emma Peters.

Ontdek ons interview met Pierre de Maere.

Volg ons op de netwerken!
Instagram: @padamfestival
Facebook :
Alliance Française Amsterdam & Pa'Dam Festival


Wilt u meer weten over het festival? Kijk op ons verslag en doe mee in 2024! (engelse versie)

Balans 2023 hier ! Balans 2023 hier !

PARTENAIRES 2023


Edition 2022 - UTOPIES

La soirée Prestige

Photos de Martin Bertrand : https://martinbertrand.fr/


Dit voorjaar nodigt het team van de Alliance Française d'Amsterdam u uit om tijdens een uniek festival samen Francofone en Europese culturen te fêteren. De eerste editie van dit festival bestaat uit een veelzijdig programma met concerten, debatten, documentaires en ontmoetingen, zelfs in de vorm van workshops voor de allerjongsten. Waarom..? Om samen onze utopias bedenken, verkennen, zingen en dansen! 

Voor de Franse zangeres Pomme en Mathieu Boogaerts is Frans de taal van dromen en gevoel. Kom naar hun uitzonderlijke concerten in de Amsterdamse Boom Chicago en de Melkweg. Alliance Française d’Amsterdam is bijzonder vereerd om deze beide artiesten te mogen verwelkomen voor hun eerste optreden in Amsterdam.

Filmliefhebbers kunnen met Les Pépites, de Beste Documentaire Film, en de serie Utopie(s) ? in de voorpremière ontdekken hoe optimisten uit alle hoeken van de wereld streven naar een betere wereld, en zorgen voor het milieu en hun medemensen. Zij laten zien dat individuen het kunnen: de wereld mooier maken. Maak kennis met de filmmakers, Xavier de Lauzanne en het collectief DataGueule in de bioscoop van Het Ketelhuis. 

In Spui 25 vindt een belangwekkende conferentie plaats over de Europese geopolitiek. In hoeverre wordt de utopie van vrede die de stichtende leden verenigde, vandaag bedreigd? Is de mythe van Fort Europa nog relevant? Een panel van Europese specialisten zal het onderwerp bespreken.

Het festival utopies richt zich ook op de jeugd. Want zij zijn de toekomst en maken de wereld van morgen. Docenten van de Alliance Francaise in Amsterdam hebben twee unieke workshops voor jongeren opgezet waarin zij worden uitgedaagd om hun eigen utopieën te verbeelden.


Programma 2022 hier! Programma 2022 hier!


Volg Le Festival op sociale netwerkenPartenaires 2022

 

Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.