Na het succes van het Utopies Festival in 2022 lanceert de Alliance Française Amsterdam in 2023 Pa'dam: het eerste festival in Nederland gewijd aan de Franstalige muziekscene! Voor een uitzonderlijk festival was een programma nodig dat die naam waardig is. Ter gelegenheid van de maand treden drie artiesten voor het eerst in Nederland op tijdens deze maand van muziek, feest en en delen!

De Zwitserse artiest Vendredi sur Mer opent Pa'dam op donderdag 9 maart in Boom Chicago. De Franse Emma Peters treedt op donderdag 16 maart op in de Melkweg. Tot slot treedt de Belgische revelatie Pierre de Maere op woensdag 29 maart op in de Melkweg.

In afwachting van Pa'Dam, ontdek ons interview met Emma Peters.

We kijken uit naar uw komst!

Volg ons op de netwerken!
Instagram: @padamfestival
Facebook :
Alliance Française Amsterdam & Pa'Dam Festival

Vendredi sur Mer
(Zwitserland)

9 maart 2023 - Boom Chicago

Voorbije gebeurtenis Voorbije gebeurtenis

Als het tweede album van Vendredi sur Mer, Métamorphose, een beweging zou zijn, dan zou het deze zijn: een kruising, een wedergeboorte, een formidabele en proteïsche zelfbevestiging. Sinds Premiers Emois (2019), een disco-synthpopplaat die haar onthulde als een poëtische en gewillige Diva met tracks als "Ecoute Chéri" of "Une Femme à la Peau Bleue", heeft Vendredi sur Mer inderdaad alles - of bijna alles - veranderd. Monochrome speelt met 80's referenties en is meer pop en provocerend. Met al deze contrasten vormt het album een gepassioneerde en aandoenlijke caleidoscoop: het portret van een jonge vrouw van nu die met oprechtheid spreekt over haar verlangens, haar gebreken en haar kwetsbaarheden. Een vrouw-subject, vooral.


Emma Peters
(Frankrijk)

16 maart 2023 - Melkweg

Voorbije gebeurtenis Voorbije gebeurtenis

Dankzij het succes van haar YouTube-kanaal wordt Emma al over de hele wereld beluisterd - de remix van haar cover van "Clandestina" heeft de 50 miljoen streams op Spotify overschreden. Nu schrijft ze haar eigen liedjes met dezelfde spontane frisheid. In 2021 volgde op haar eerste EP Le temps passe de single "Fous". Daarin zingt Emma over haar leven en haar verlangens, ongefilterd en onverbloemd. In maart 2022 bracht ze haar eerste album Dimanche uit, dat ze alleen componeerde en schreef. Van het ene nummer naar het andere voert ze ons mee: we barsten in lachen uit, drogen dan onze tranen, vinden een verloren adem, een begraven jeugd, een verlangen om te dansen of lief te hebben. Meegevoerd door haar ervaring en haar ritmes. Ze zijn talrijk en eclectisch. Bossa, hiphop, soul - het maakt niet uit: het is de stem die overheerst.


Emma Peters is genomineerd in de categorie "vrouwelijke revelatie" op de Victoires de la Musique 2023.

Pierre de Maere
(België)

29 maart 2023 - Melkweg

Billetterie Billetterie

Pierre de Maere, de nieuwe revelatie uit België, zet zijn opmars voort. De vijandelijkheden werden gelanceerd in 2022 met de release van zijn eerste EP Regrets. Gedragen door een duizelingwekkende media- en volksaandacht, het succes van zijn gouden single "Un jour je marierai un ange" (Ik zal op een dag met een engel trouwen), en opmerkelijke podia in Frankrijk en België, blijft Pierre de Maere ons verrassen en uitdagingen aangaan. In afwachting van zijn concert in Amsterdam, ontdek zijn eerste album "Regarde-moi" van 27 januari.

Pierre de Maere is de winnaar in de categorie "mannelijke openbaring" op de Victoires de la Musique 2023.


PARTENAIRES 2023Edition 2022 - UTOPIES

La soirée Prestige

Photos de Martin Bertrand : https://martinbertrand.fr/


Dit voorjaar nodigt het team van de Alliance Française d'Amsterdam u uit om tijdens een uniek festival samen Francofone en Europese culturen te fêteren. De eerste editie van dit festival bestaat uit een veelzijdig programma met concerten, debatten, documentaires en ontmoetingen, zelfs in de vorm van workshops voor de allerjongsten. Waarom..? Om samen onze utopias bedenken, verkennen, zingen en dansen! 

Voor de Franse zangeres Pomme en Mathieu Boogaerts is Frans de taal van dromen en gevoel. Kom naar hun uitzonderlijke concerten in de Amsterdamse Boom Chicago en de Melkweg. Alliance Française d’Amsterdam is bijzonder vereerd om deze beide artiesten te mogen verwelkomen voor hun eerste optreden in Amsterdam.

Filmliefhebbers kunnen met Les Pépites, de Beste Documentaire Film, en de serie Utopie(s) ? in de voorpremière ontdekken hoe optimisten uit alle hoeken van de wereld streven naar een betere wereld, en zorgen voor het milieu en hun medemensen. Zij laten zien dat individuen het kunnen: de wereld mooier maken. Maak kennis met de filmmakers, Xavier de Lauzanne en het collectief DataGueule in de bioscoop van Het Ketelhuis. 

In Spui 25 vindt een belangwekkende conferentie plaats over de Europese geopolitiek. In hoeverre wordt de utopie van vrede die de stichtende leden verenigde, vandaag bedreigd? Is de mythe van Fort Europa nog relevant? Een panel van Europese specialisten zal het onderwerp bespreken.

Het festival utopies richt zich ook op de jeugd. Want zij zijn de toekomst en maken de wereld van morgen. Docenten van de Alliance Francaise in Amsterdam hebben twee unieke workshops voor jongeren opgezet waarin zij worden uitgedaagd om hun eigen utopieën te verbeelden.


Programma 2022 hier! Programma 2022 hier!


Volg Le Festival op sociale netwerkenPartenaires 2022

 

Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.