cultuur

Omdat Alliance Française Amsterdam de Franstalige cultuur en taal in Nederland wil promoten, bieden we tal van culturele, educatieve en sociale evenementen, gekenmerkt door diversiteit en uitwisseling.


Alliance Française Amsterdam stelt culturele evenementen voor aan iedereen in Nederland. Of u nu een Franstalige expatriate bent of een Frans-lerende, beginner of gevorderd niveau, er is iets voor u!


Onze maandelijkse Apéro en Café conversatie en Dîner en français worden georganiseerd om Franstaligen (B1+) in staat te stellen andere Franstaligen te ontmoeten en hun Frans te oefenen, dit alles in een vriendelijke en warme sfeer.

Twee keer per maand bieden wij voorstellingen van Franse films aan die toegankelijk zijn voor niet-Franstaligen: Soirée Ciné (Nederlandse ondertitels) in Het Ketelhuis en Ciné-Club (Engelse ondertitels) in Café Brecht. Beide worden gevolgd door een discussie in het Frans rond de film.

Wij organiseren ook punctuele evenementen, zoals concerten of soirée jeux en français. Aarzel niet om regelmatig deze pagina of onze sociale netwerken te raadplegen om op de hoogte te blijven van onze laatste culturele evenementen! 


Alliance Française Amsterdam heeft in 2022 de eerste editie van Le Festival UTOPIES gelanceerd om Nederlanders en Fransen samen te brengen rond een cultureel rendez-vous elk jaar.

We willen een collectieve reflectie aanmoedigen over de wereld om ons heen en de werelden die we willen bouwen, en tegelijkertijd een ambitieus en feestelijk programma bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat de beste manier om de Franse cultuur te promoten is via de emotie van muziek, de sensatie van een bioscoopscherm en interculturele dialoog.
Naast evenementen biedt Alliance Française cultureel materiaal zoals Coups de Coeur littéraires van Audrey Kieffer, Interviews in het Frans en Instagram wedstrijden om prijzen te winnen (film- en concertkaartjes, boeken en meer)!

Als lid kunt u ook onze maandelijkse culturele nieuwsbrief, La Plume, ontvangen, heeft u toegang tot Culturethèque en korting op winkels en diensten in Amsterdam.

Ons complete aanbod


Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.