Onze Partners


IN Amsterdam helpt internationale nieuwkomers in Amsterdam en de regio Amsterdam (verblijfs- en werkvergunningen, BSN, rijbewijs). Zij bedienen bedrijven en door immigratieprocessen te vereenvoudigen en te helpen bij het wennen aan het leven in de regio Amsterdam. IN Amsterdam organiseert ook evenementen, waaronder regelmatige seminars onder leiding van deskundigen over onderwerpen als werkgelegenheid, belastingen en onderwijs. Het team van ACCESS is beschikbaar op afstand om vragen te beantwoorden over gezondheidszorg, scholing, huisvesting, het vinden van werk en meer via email of op afspraak.


Gelegen in Westerpark, Het Ketelhuis is een van de meest originele bioscoop in Amsterdam. Met Nederlandse film, Europese arthouse, kinderfilms en een gezellig café - restaurant, is Het Ketelhuis zeker een go-to plek van de stad voor kunstliefhebbers. In samenwerking met Alliance Française Amsterdam, de "Soirée Ciné" wordt elke tweede dinsdag van de maand in Het Ketelhuis georganiseerd, om u een unieke vertoning van een Franse film te presenteren die niet in Nederland wordt uitgebracht.De Institut français promoot de Franse cultuur internationaal, in dialoog met buitenlandse culturen. Het bevordert initiatieven op verschillende artistieke gebieden, intellectueel engagement, culturele en sociale innovatie en taalkundige samenwerking. Het bevordert de Franse taal over de hele wereld, evenals de mobiliteit van kunstwerken, kunstenaars en ideeën.


De Amsterdam Public Library Foundation (Openbare Bibliotheek Amsterdam) is een culturele instelling die tot doel heeft het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving. De OBA staat op de lijst van culturele instelling van openbaar nut.


Arte
is een Europese publieke zender die culturele programma's promoot. De meeste programma's zijn Frans of Duits, maar er zijn programma's beschikbaar met Engelse, Spaanse, Poolse en Italiaanse ondertiteling.

Reporters d'Espoirs lanceert de tweede editie van de "European Young Reporter Award" voor jonge Europeanen van 18 tot 30 jaar. De oproep tot kandidaatstelling staat open tot 30 maart 2022. Met deze prijs moedigt de NGO jongeren aan om actoren van informatie te worden, te oefenen in het schrijven in het Frans, en de kennis van constructieve initiatieven in Europa te verspreiden.
De prijs sluit aan bij de missie van Reporters d'Espoirs "voor informatie en media die mensen aanzetten tot actie".Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.