Onze Partners


IN Amsterdam helpt internationale nieuwkomers in Amsterdam en de regio Amsterdam (verblijfs- en werkvergunningen, BSN, rijbewijs). Zij bedienen bedrijven en door immigratieprocessen te vereenvoudigen en te helpen bij het wennen aan het leven in de regio Amsterdam. IN Amsterdam organiseert ook evenementen, waaronder regelmatige seminars onder leiding van deskundigen over onderwerpen als werkgelegenheid, belastingen en onderwijs. 
De Amsterdam Public Library Foundation (Openbare Bibliotheek Amsterdam) is een culturele instelling die tot doel heeft het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving. De OBA staat op de lijst van culturele instelling van openbaar nut.
De Institut français promoot de Franse cultuur internationaal, in dialoog met buitenlandse culturen. Het bevordert initiatieven op verschillende artistieke gebieden, intellectueel engagement, culturele en sociale innovatie en taalkundige samenwerking. Het bevordert de Franse taal over de hele wereld, evenals de mobiliteit van kunstwerken, kunstenaars en ideeën.


Reporters d'Espoirs lanceert de tweede editie van de "European Young Reporter Award" voor jonge Europeanen van 18 tot 30 jaar. De oproep tot kandidaatstelling staat open tot 30 maart 2022. Met deze prijs moedigt de NGO jongeren aan om actoren van informatie te worden, te oefenen in het schrijven in het Frans, en de kennis van constructieve initiatieven in Europa te verspreiden. De prijs sluit aan bij de missie van Reporters d'Espoirs "voor informatie en media die mensen aanzetten tot actie".


Arte
is een Europese publieke zender die culturele programma's promoot. De meeste programma's zijn Frans of Duits, maar er zijn programma's beschikbaar met Engelse, Spaanse, Poolse en Italiaanse ondertiteling.


Het Goethe-Institut is een culturele instelling van de Bondsrepubliek Duitsland. Het bevordert de kennis van de Duitse taal in het buitenland en de internationale culturele samenwerking.
Elke laatste dinsdag van de maand organiseren we gezamenlijke voorstellingen. Franse en Duitse films worden afwisselend vertoond. De film wordt gevolgd door een discussie onder het genot van een drankje.

De Amsterdam International Community School (AICS) is een Nederlandse internationale basisschool en middelbare school die internationaal onderwijs in het Engels aanbiedt. Ze bieden onderwijs voor kinderen van 4 tot 19 jaar, volgens het International Baccalaureate programma, en bieden ook kinderopvang en andere diensten voor jongere kinderen. De Alliance Française Amsterdam en AICS hebben samen een “Franse Club” opgericht voor kinderen die Frans willen spreken.Het Lycée français Vincent van Gogh is lid van het AEFE-netwerk (Agency for French Education Abroad) en wordt rechtstreeks door het agentschap beheerd. Het onderwijs vindt plaats volgens de officiële instructies en programma's van het Franse Ministerie van Onderwijs. Leerlingen worden voorbereid op examens binnen het Franse systeem voor voortgezet onderwijs (brevet, baccalaureaat). De Alliance Française Amsterdam biedt Franse cursussen en buitenschoolse activiteiten voor kinderen op het Lycée.

De Franse Kamer van Koophandel in Nederland is een private stichting en heeft als doel om de handel tussen Nederland en Frankrijk te bevorderden en de Frans-Nederlandse zakenrelaties in Nederland te versterken. Enerzijds bieden zij een breed scala aan diensten, zoals ondersteuning bij het oprichten van een dochteronderneming en salarisadministratie van personeel in Nederland. Daarnaast bieden zij ook diensten aan op het gebied van marktverkenning. Anderzijds organiseert de Franse KvK allerlei evenementen om haar ledennetwerk te onderhouden, zoals themaseminars, debatlunches en netwerkborrels.


EUNIC Netherlands
ondersteunt culturele uitwisselingen en samenwerking tussen de lidstaten van de Europese Unie in Nederland. Ze bieden een platform voor de promotie van Europese cultuur, taal en kunst door middel van diverse projecten en evenementen. EUNIC faciliteert partnerschappen tussen culturele instellingen en bevordert de zichtbaarheid van Europese culturele activiteiten in Nederland.


Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.