MUziek

Naar muziek luisteren is een vrolijke manier om Frans te leren! Ontdek onze muzikale evenementen: concerten, premières, workshops en meer...


Interview CROISéE - Frans liedje  

In een tijd waarin Engelstalige liedjes overal aanwezig zijn, hoe zit het dan met de Franstalige muziek?  

Interview met Charles Spira - maker van de podcast "Bonjour Chanson" podcast - en Magali Michaut - auteur en componist die zondag optrad 24 oktober om 16.00 uur in het Munganga Theater in Amsterdam."Bonjour Chanson"


U begint met Frans en bent op zoek naar nieuwe leuke manieren om uw luistervaardigheid te oefenen? De Bonjour Chanson podcast is voor u gemaakt! U zult Franse liedjes ontdekken die in het Engels worden geïntroduceerd door Charles Spira. Het is tijd om uw spotify playlist op te frissen !

De bedenker en gastheer van Bonjour Chanson is Charles Spira, hij is geboren in België en woont nu in de Verenigde Staten. Tijdens zijn kindertijd, ging Charles met zijn moeder naar de Music Hall. Daar ontmoette hij Edith Piaf, Charles Aznavour, George Brassens, Jacques Brel en vele anderen en werd verliefd op de Franse muziek. 50 jaar later, besloot hij een podcast in het Engels te maken om het Engelssprekende publiek kennis te laten maken met de schoonheid van het Franse lied.

Zijn podcast wordt nu uitgezonden in Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk en Zwitserland.

LUISTER naar de PODCAST hier! LUISTER naar de PODCAST hier!  Vorige EVENEMENTEN


CONCERT DOOR MAGALI MICHAUT

Zondag, 24 oktober 2021 - 16 uur - Teatro Muganga


Na het succes van haar laatste online concert tijdens de pandemie, doet Magali Michaut haar volgende show in Teatro Muganga op 24 oktober, 16.00 uur! 


Singer-songwriter en multi-instrumentiste, finaliste van het concours de la chanson Alliance Française in Den Haag in 2017, Magali Michaut komt terug

naar Nederland met haar gitaar om u haar eerste album Impressionniste

voor te stellen, dat werd opgenomen in Kopenhagen, waar ze de laatste 4 jaar heeft gewoond, en uitgebracht op 27 aug 2021.


Door invloeden uit de klassieke muziek, Franse chansons en folk ballads te mengen, presenteert Magali sterke en poëtische teksten en voert ze naar de straten van Parijs en over de hele wereld. Ze groeide op in Cergy-Pontoise, nabij Parijs, en speelde viool in symfonische orkesten in Parijs, Cambridge, Toronto en Amsterdam. In 2014 begon ze in de Nederlandse songwriterscene, waarbij ze haar liedjes in het Engels en Frans uitvoerde op gitaar, piano en ukelele.


"Artiesten als Magali Michaut zorgen ervoor dat je verliefd wordt op de Franse muziek!" - ROCKNBOLD (Brazilië), 21 maart 2021
Voor het Franse "Fête nationale", sluit je aan bij de Première van Aznavour, le regard de Charles   Woensdag, 14 juli - 20.00 uur - Eye Filmmuseum

Photography by Martin Bertrand

Omde Franse nationale feestdag te vieren, nodigen wij u uit, in samenwerking met Piece of Magic Entertainment en het Eye filmmuseum, bij de projectie van de film Aznavour, Le Regard de Charles.  Hieronder vindt u het programma van deze unieke avond: 

20.45: aankomst met een glas wijn of een non-alcoholisch drankje dat u wordt aangeboden

21.00: opening van de filmzaal

21.10: inleiding door Alliance Française Amsterdam

21.20: optreden door Gerard Alderliefste en vrienden

21.40: aanvang van de projectie van de film Aznavour, Le Regard de Charles

23.05: einde van de vOORSTELLING


Geniet van ons "Fête de la musique" met TESS ET LES MOUTONS Zondag, 20 juni -    20.00 uur - Torpedo THeater en Online
Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.