MUziek

Naar muziek luisteren is een vrolijke manier om Frans te leren! Ontdek onze muzikale evenementen: concerten, premières, workshops en meer...LA FETE DE LA MUSIQUE - EDITION 2024

Op zondag 16 juni organiseert de Alliance Française Amsterdam haar allereerste editie van The Fête de la Musique!

Dit evenement vindt plaats in het Openluchttheater, midden in het Vondelpark. Voor deze gelegenheid wordt Franse muziek gevierd met drie artiesten die een speciale band met Frankrijk hebben. Op het programma staan covers van Franse muziekklassiekers, nieuwe inspirerende creaties en elektronische muziek.

Zondag 16 juni
15:00 tot 19:00
Openluchttheater, Vondelpark, Amsterdam

Ontdek de artiesten

STIJNTJE BOOIJ


Stijntje Booij komt uit Amsterdam. Ze trok in 2017 de aandacht met haar optreden tijdens de Open B.A.C. in het Betty Asfalt Complex, waar ze al snel werd geselecteerd voor de speciale editie die gereserveerd was voor de beste artiesten van het seizoen. Haar relatie met muziek begon al op jonge leeftijd, toen ze viool begon te spelen. Stijntje schrijft haar eigen liedjes en begeleidt ze op de piano. Op 16 juni deelt ze een stukje van haar wereld en haar speciale band met Frankrijk.

KATELL CHEVALIERKatell nam deel aan The Voice Holland, een show die het Nederlandse publiek veroverde met haar covers van grote Franse klassiekers van Aznavour en vele anderen... Haar inspiratie haalt ze uit haar liefde voor Frankrijk, haar land van herkomst, en Nederland, haar adoptieland. In een mix van folk en pop zal Katell op 16 juni haar wereld met ons delen voordat ze haar tour door Nederland voortzet met haar show 'Aujourd'hui Paris'.

JACQUES & GREGORY

Nadat ze het wereldwijde publiek hebben laten dansen op hun DJ-sets, komen Jacques Lavoisier en Grégory Lion naar Amsterdam voor een uniek concert. Hun artistieke visie integreert Grégory’s klassieke piano- en compositieopleiding met Jacques’ expertise op het gebied van neurowetenschappen en kunstmatige intelligentie. In 2023 voegden Jacques & Grégory zich bij TRAX Records en werden daarmee de eerste Franse artiesten binnen het Amerikaanse housemuzieklabel..

Free admission. Registration required.

Toegang is gratis. Registratie vereist.
We kijken ernaar uit om velen van jullie te zien om de zomer en het Fête de la Musique te vieren!
Volg ons op Instagram (@alliancefrancaiseamsterdam) voor meer informatie!

LE FESTIVAL - Edition 2023 - Pa'Dam

Vendredi sur Mer

9 maart 2023 - Boom Chicago

Billetterie Billetterie

Emma Peters

16 maart 2023 - Melkweg

Billetterie Billetterie

Pierre de Maere

29 maart 2023 - Melkweg

Billetterie Billetterie


Concert André simonY

Zaterdag 18 maart - 20 uur - Munganga Theater

André Simony was zeven jaar oud toen zijn oom, een amateur-gitarist, hem zijn eerste stukken leerde en hem introduceerde in de wereld van de gitaar. Vandaag, bijna 60 jaar later, blijft zijn passie intact en blijft zijn carrière als muzikant rijk en onclassificeerbaar.

Een carrière als concertspeler dicht bij het publiek, in verschillende formaties (alleen, in een klein ensemble of met een orkest) heeft hem op de wegen van Frankrijk, Marokko, Israël, Duitsland, Spanje, Italië gebracht... hij houdt van en geeft de voorkeur aan plaatsen die ontmoetingen en het delen met het publiek aanmoedigen.

Na een functie als directeur van een Conservatorium met meer dan 1000 studenten en bijna 40 docenten, van 2012 tot 2017, waar hij een echte "visie" op de uitdagingen van de muziek en de overdracht ervan kon bijbrengen, wijdt hij zich nu aan zijn geliefde gitaar en aan concerten.

Sinds zijn opsluiting publiceert hij regelmatig video's op zijn You Tube-kanaal https://www.youtube.com/@andresimony1634/videos, als miniconcerten, om de band met het publiek te behouden. Zijn repertoire belichaamt perfect de rijkdom van de gitaar. Zijn muzikale palet is een reis door de tijd en culturele tradities

Zo biedt André Simony ons met het concert "Mélodies de France et du monde", aan de hand van emblematische werken, een reis naar het hart van de melodieën van Frankrijk, en meer in het algemeen van de liederen van de wereld. Een poëtische en muzikale omzwerving op het ritme van "La Bohème", "Les Feuilles Mortes", "Chansons Mexicaines", "Ave Maria", Milongas en andere Canciones... 

Billetterie Billetterie

CONCERT VIVE La CHANSON !

Zondag 9 oktober - 20:30 - Theater De Roode Bioscoop Amsterdam

Thanks to the TV programme Chansons! with Matthijs van Nieuwkerk and Rob Kemps, the French chanson is experiencing a new youth in the Netherlands. Singer Britta Maria and pianist Maurits Fondse have for many years, together with accordion virtuoso Oleg Fateev, have been bringing the chanson to the theatres with programmes like Aznavour Mon Amour, Serge Gainsbourg Forever and Chansons of Beauty and Consolation.

In the new theatre concert Vive la Chanson!, singer Britta Maria, pianist/singer Maurits Fondse and accordionist Oleg Fateev perform moving and uplifting French Chansons by great French singers such as Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Barbara, Yves Montand, Piaf, Zaz, Pravi, Julien Clerc et al.

Billetterie BilletterieInterview CROISéE - Frans liedje  

In een tijd waarin Engelstalige liedjes overal aanwezig zijn, hoe zit het dan met de Franstalige muziek?  

Interview met Charles Spira - maker van de podcast "Bonjour Chanson" podcast - en Magali Michaut - auteur en componist die zondag optrad 24 oktober om 16.00 uur in het Munganga Theater in Amsterdam.


"Bonjour Chanson"

U begint met Frans en bent op zoek naar nieuwe leuke manieren om uw luistervaardigheid te oefenen? De Bonjour Chanson podcast is voor u gemaakt! U zult Franse liedjes ontdekken die in het Engels worden geïntroduceerd door Charles Spira. Het is tijd om uw spotify playlist op te frissen !

De bedenker en gastheer van Bonjour Chanson is Charles Spira, hij is geboren in België en woont nu in de Verenigde Staten. Tijdens zijn kindertijd, ging Charles met zijn moeder naar de Music Hall. Daar ontmoette hij Edith Piaf, Charles Aznavour, George Brassens, Jacques Brel en vele anderen en werd verliefd op de Franse muziek. 50 jaar later, besloot hij een podcast in het Engels te maken om het Engelssprekende publiek kennis te laten maken met de schoonheid van het Franse lied. Zijn podcast wordt nu uitgezonden in Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk en Zwitserland.

LUISTER naar de PODCAST hier!
LUISTER naar de PODCAST hier!


  Vorige EVENEMENTENLe Festival Utopies - Mathieu Boogaerts 

Melkweg

Le Festival Utopies - Pomme    

Boom Chicago

 Benjamin Piat

Teatro Muganga

Concert, Magali Michaut

Teatro Muganga

Gerard Alderliefste and friends

Premiere of Aznavour, le regard de Charles,
Eye Filmmuseum

Tess et les Moutons

Fête de la musique
Torpedo Theater / OnlineCopyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.