BIOSCOOP

Leerling Frans en cinefiel? Hier is uw pagina! Ontdek onze Soirée Ciné, onze workshops cinematografie, onze interviews en de recente Franse filmreleases in Nederland. Onze evenementen voor cinefielen
Franstalige films in Nederlandse theaters
Interview van Céline Sciamma door Alliance Française Amsterdam
Tapis Rouge

Onze evenementen voor cinefielen


Soirée Ciné 


De Alliance Française Amsterdam, in samenwerking met Het Ketelhuis, is verheugd u Soirée ciné te kunnen presenteren. Kom elke tweede dinsdag van de maand voor een unieke vertoning van een Franse film die niet in Nederland zal worden uitgebracht.
Ondertiteling in het Nederlands of Engels. 

Volgende editie, 11 oktober, 
Presque, Bernard Campan & Alexandre Jollien
Ondertiteling in het Nederlands. 
Volgende editie, 11 oktober,  Presque, Bernard Campan & Alexandre Jollien Ondertiteling in het Nederlands. 

Ciné-Club

De Alliance Française Amsterdam presenteert u graag haar Ciné-club in samenwerking met Institut Français. Kom elke laatste maandag van de maand naar Café Brecht om een Franse cultfilm te (her)ontdekken. Ondertiteling in het Engels. 

Volgende editie, 31 october, 
Compartiment tueurs, Costa-Gavras
Volgende editie, 31 october,  Compartiment tueurs, Costa-Gavras


Franstalige films in Nederlandse theaters


For members of Alliance Française Amsterdam, a special discount is available of the following films on the website of cinéma Rialto with use of promo code afrialto. A presentation of your membership confirmation email will be requested.

Check de Instagram van Alliance Française Amsterdam om bioscoopkaartjes te winnen!

TOri et lokita

Jean-Pierre DardenneLuc Dardenne

Koop tickets voor de première en discussie met de regisseurs, 7 oktober Koop tickets voor de première en discussie met de regisseurs, 7 oktober

Met TORI ET LOKITA houden tweevoudig Gouden Palmwinnaars Jean-Pierre en Luc Dardenne de kijker een spiegel voor. Hun hartverscheurende observaties over de samenleving waarin we leven, confronteren ons met dat wat we niet willen zien.

Twee tieners zijn Afrika ontvlucht en in België terecht gekomen. De harde realiteit van het vluchtelingenleven brengt Tori (Pablo Schils) en Lokita (Joely Mbundu) tot elkaar. Samen proberen ze een leven op te bouwen als broer en zus. Een verblijfsvergunning blijkt moeilijk te krijgen, waardoor ze van verschillende kanten in het nauw worden gedreven. Tori en Lokita lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen, maar gelukkig hebben ze elkaar.

Zoals altijd werkten de Dardennes met onervaren acteurs. De chemie tussen Pablo Schils en Joely Mbundu is fenomenaal en laat niemand onberoerd. Voor TORI ET LOKITA werden de Dardennes op het Filmfestival van Cannes bekroond met de speciale prijs ter gelegenheid van de 75e editie van het festival.

Vanaf 20 Oktober  te zien in de bioscoop! 

LES INTRANQUILLES

Joachim Lafosse

In LES INTRANQUILLES laat de Belgische regisseur Joachim Lafosse op indringende en authentieke wijze zien wat de impact van een mentale ziekte op een gezin is.LES INTRANQUILLES gaat over Leïla (Leïla Bekhti) en Damien (Damien Bonnard) die zielsveel van elkaar houden. Hun gezinsleven wordt op de proef gesteld door de mentale problemen van Damien. Ondanks het feit dat hij bipolair is, probeert Damien het leven met Leïla en hun zoontje op de rit te houden. Maar hoe functioneer je als vader en echtgenoot als je niet op jezelf kunt vertrouwen?

Leïla Bekhti en Damien Bonnard maken grote indruk als echtpaar dat door wil, maar dat niet kan. LES INTRANQUILLES werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival.

Vanaf 11 Augustus te zien in de bioscoop! Interview van Céline Sciamma door Alliance Française Amsterdam


Interview van Céline Sciamma door Alliance Française Amsterdam voor de release van Petite Maman, vanaf 16 september 2021 (Cinéart)


In de officiële competitie van het Toronto International Film Festival en Berlinale is Céline Sciamma's (Portrait of a Lady on Fire) nieuwste film een poëtisch coming-of-age-verhaal over rouw en de relatie tussen kind en ouder. 

De 8-jarige Nelly heeft net haar geliefde grootmoeder verloren en helpt haar ouders het ouderlijk huis van haar moeder op te ruimen. Ze verkent het huis en het omringende bos waar haar moeder, Marion, vroeger speelde en de boomhut bouwde waar ze zoveel over heeft gehoord. Op een dag gaat haar moeder plotseling weg. Op dat moment ontmoet Nelly, in het bos, een meisje van haar eigen leeftijd dat een boomhut aan het bouwen is. Haar naam is Marion.

Lees het interview in het Frans! Lees het interview in het Frans!

Lees het interview in het Engels! Lees het interview in het Engels!  Alliance française Amsterdam is de co-creator van het Tapis Rouge Festival met Cinéart en fondation Echappée belle en officiële partner van het frans filmfestival voor de edities 2019 en 2020. In Het Ketelhuis, de Filmhallen en Pathé Tuschinski werden meer dan 30 Franse films vertoond voor een internationaal publiek, inclusief schoolvoorstellingen. Met exclusieve premières, interviews en vraag- en antwoordsessies, Tapis Rouge biedt het beste van de Franse cinema in Nederland.


Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.