BIOSCOOP

Leerling Frans en cinefiel? Hier is uw pagina! Ontdek onze Soirée Ciné, onze workshops cinematografie, onze interviews en de recente Franse filmreleases in Nederland. Onze evenementen voor cinefielen
Franstalige films in Nederlandse theaters
Interview van Céline Sciamma door Alliance Française Amsterdam
Tapis Rouge

Onze evenementen voor cinefielen


Soirée Ciné 


De Alliance Française Amsterdam, in samenwerking met Het Ketelhuis, is verheugd u Soirée ciné te kunnen presenteren. De volgende film die vertoond zal worden is Madeleine Collins, van Antoine Barraud. Kom op 14 juni naar Het Ketelhuis op, van 19u tot 21u. De film wordt gevolgd door een discussie in het Frans. Ondertiteling in het Nederlands.

Registreer nu! Registreer nu!

Ciné-Club

De Alliance Française Amsterdam presenteert u graag haar Ciné-club in samenwerking met Institut Français. De volgende vertoning zal Ascenseur pour l'Echafaud (1958) zijn, geregisseerd door Louis Malle. Kom naar Café Brecht op 30 mei, van 18u30 tot 20u00, om deel te nemen aan dit evenement. Ondertiteling in het Engels. 

Registreer nu! Registreer nu!


Franstalige films in Nederlandse theaters


For members of Alliance Française Amsterdam, a special discount is available of the following films on the website of cinéma Rialto with use of promo code afrialto. A presentation of your membership confirmation email will be requested.

L'Événement 

Adrey Diwan

1963, student Anne heeft een mooie toekomst voor zich. Maar de droom om haar studie af te maken en zich van haar sociale afkomst los te wrikken, spat uiteen als ze onverwachts zwanger raakt. Terwijl haar eindexamens naderen besluit Anne het heft in eigen handen te nemen. Met het risico hiervoor in de gevangenis te belanden.

In theaters vanaf  21 april.

LES OLYMPIADES  

Jacques Audiard

Les Olympiades is een bitterzoete stadssymfonie van Jacques Audiard (DE ROUILLE ET D'OS, UN PROHETE). Céline Sciamma (PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU) schreef mee aan het scenario. In Les Olympiades, een wijk in het 13e arrondissement van Parijs, ontmoeten we drie jonge vrouwen en een man. Ze staan midden in het leven als vrienden, soms geliefden, maar vaak als allebei. Emilie (Lucie Zhang) leert Camille (Makita Samba) kennen als ze op zoek moet naar een nieuwe huisgenoot. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en worden meer dan vrienden. Nora (Noémie Merlant) is de vriendin van Camille, maar heeft moeite met intimiteit en voelt zich meer op haar gemak bij Amber Sweet (Jehnny Beth) die ze online heeft leren kennen. De jongeren ontdekken wat moderne liefde is, waarin vriendschap en liefhebben dichter bij elkaar liggen dan ooit. Les Olympiades werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes, waar Rone de prijs won voor Beste Soundtrack. De film is gebaseerd op een aantal graphic stories van cartoonist en illustrator Adrian Tomine.

In theaters vanaf  28 april.Interview van Céline Sciamma door Alliance Française Amsterdam


Interview van Céline Sciamma door Alliance Française Amsterdam voor de release van Petite Maman, vanaf 16 september 2021 (Cinéart)


In de officiële competitie van het Toronto International Film Festival en Berlinale is Céline Sciamma's (Portrait of a Lady on Fire) nieuwste film een poëtisch coming-of-age-verhaal over rouw en de relatie tussen kind en ouder. 

De 8-jarige Nelly heeft net haar geliefde grootmoeder verloren en helpt haar ouders het ouderlijk huis van haar moeder op te ruimen. Ze verkent het huis en het omringende bos waar haar moeder, Marion, vroeger speelde en de boomhut bouwde waar ze zoveel over heeft gehoord. Op een dag gaat haar moeder plotseling weg. Op dat moment ontmoet Nelly, in het bos, een meisje van haar eigen leeftijd dat een boomhut aan het bouwen is. Haar naam is Marion.

Lees het interview in het Frans! Lees het interview in het Frans!

Lees het interview in het Engels! Lees het interview in het Engels!  Alliance française Amsterdam is de co-creator van het Tapis Rouge Festival met Cinéart en fondation Echappée belle en officiële partner van het frans filmfestival voor de edities 2019 en 2020. In Het Ketelhuis, de Filmhallen en Pathé Tuschinski werden meer dan 30 Franse films vertoond voor een internationaal publiek, inclusief schoolvoorstellingen. Met exclusieve premières, interviews en vraag- en antwoordsessies, Tapis Rouge biedt het beste van de Franse cinema in Nederland.


Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.