Le festival "UTOPIES"


Edition 2023 

More information to come ...

Edition 2022


"L'utopie, c'est l'avenir qui s'efforce de naître."
- Victor Hugo


Programma 2022 hier! Programma 2022 hier!Dit voorjaar nodigt het team van de Alliance Française d'Amsterdam u uit om tijdens een uniek festival samen Francofone en Europese culturen te fêteren. De eerste editie van dit festival bestaat uit een veelzijdig programma met concerten, debatten, documentaires en ontmoetingen, zelfs in de vorm van workshops voor de allerjongsten. Waarom..? Om samen onze utopias bedenken, verkennen, zingen en dansen! 

Voor de Franse zangeres Pomme en Mathieu Boogaerts is Frans de taal van dromen en gevoel. Kom naar hun uitzonderlijke concerten in de Amsterdamse Boom Chicago en de Melkweg. Alliance Française d’Amsterdam is bijzonder vereerd om deze beide artiesten te mogen verwelkomen voor hun eerste optreden in Amsterdam.

Filmliefhebbers kunnen met Les Pépites, de Beste Documentaire Film, en de serie Utopie(s) ? in de voorpremière ontdekken hoe optimisten uit alle hoeken van de wereld streven naar een betere wereld, en zorgen voor het milieu en hun medemensen. Zij laten zien dat individuen het kunnen: de wereld mooier maken. Maak kennis met de filmmakers, Xavier de Lauzanne en het collectief DataGueule in de bioscoop van Het Ketelhuis. 

In Spui 25 vindt een belangwekkende conferentie plaats over de Europese geopolitiek. In hoeverre wordt de utopie van vrede die de stichtende leden verenigde, vandaag bedreigd? Is de mythe van Fort Europa nog relevant? Een panel van Europese specialisten zal het onderwerp bespreken.

Het festival utopies richt zich ook op de jeugd. Want zij zijn de toekomst en maken de wereld van morgen. Docenten van de Alliance Francaise in Amsterdam hebben twee unieke workshops voor jongeren opgezet waarin zij worden uitgedaagd om hun eigen utopieën te verbeelden.

Volg Le Festival op sociale netwerken


  
    

Mathieu Boogaerts

Maandag 11 april om 19.00 uur - Melkweg

Pomme

Zondag 24 april om 19.00 uur - Boom Chicago

UTOPIE(S) ? - DataGueule

Dinsdag 12 april om 19.00 uur - Het Ketelhuis

Les Pépites - Xavier de Lauzanne

Zaterdag 23 april om 14.00 uur - Het Ketelhuis

Dessine-moi une utopie

Lycée Vincent Van Gogh - école française d'Amsterdam

Je fais campagne

École européenne Bergen

Euro-topies

Woensdag 20 april om 20.00 uur - Spui25


Partenaires 2022


 

Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.