Your previous selection: French discovery class

Only 1 course available for this selection

School- en centraal examenvoorbereiding Frans 2018-2019

Product Code: 2018 S3 School- en centraal examenvoorbereiding 2018

Age Group Children
Type Workshop
Session 2018 - Session 3 / September-December
Pace 8 hours/week over 1 month
Duration 8 hours
Level French discovery class
French speaking kids
Schedules 03 Oct 2018 to 31 Oct 2018
  • Wednesday - 4:30pm to 6:30pm at Centrale OBA > zaal 4.2 (Julie DASSAUD)
Objectives

Wacht niet tot het laatste moment!
Op tijd beginnen met Frans in je examenjaar betekent betere resultaten voor de schoolexamen (SE) onderdelen en het centraal examen (CE), en dat zonder stress. Zo heb je meer tijd om te blokken voor andere vakken en immers bij taal is het effectiever om het hele jaar door te spreken, te oefenen en strategieën toe te passen.

In november zal je al op school die formele brief moeten schrijven en voor dat je het weet is het al februari en moet je in een stuk een hoop literatuur lezen en al dan niet mondeling presenteren. Dan volgt snel de kijk- en luistertoets en natuurlijk het CE lezen. Twee keer in het jaar zullen wellicht ook een reeks examenidiomen of dergelijke getoetst worden.

De crux is: basis vocabulaire en grammatica heb je nodig voor alle SE-onderdelen en het CE, en voor voldoende algemene kennis van de taal. Daarom kun je maar beter al in oktober beginnen.
 

Voor wie?

4 mavo, 5 havo, 5/6 vwo leerlingen.


Wat ?
1. Spreken grammatica en examenidiomen
: verfris je basiskennis Frans, dan worden alle vaardigheden en examenonderdelen een stuk gemakkelijker.
2. Schrijfvaardigheid: brieven schrijven (formeel/persoonlijk). Je krijgt tips, schrijf een brief die bij je past en die je zult onthouden en, heel belangrijk, leer je eigen brief verbeteren.
3. Literatuur (allen havo/vwo): we nemen de stromingen door en jij maakt een literatuurplan dat bij jou past. Een mooi literatuurdossier samenstellen of een spannende presentatie houden, daar werken we ook naartoe.
4. Masterplan Frans: een realistische en efficiënte persoonlijke planning opzetten om je Frans doelgericht te blijven oefenen tot aan je CE. Om volledig profijt te hebben van je vroegtijdige examentraining zal je een aantal keer in het jaar de grammatica moeten opfrissen, de strategieën oefenen en je concentratie blijven ontwikkelen. Maar je hebt niet veel tijd te besteden en steeds precies dezelfde oefenopgaven maken is saai. Met een persoonlijke planning stel je je eigen programma samen tot aan je CE om je motivatie hoog te houden.

125.00€ EUR
Approx $142.35 USD
 

Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam.  Design by Monsieur Graphic.