Film & Science Night: sustainability & gender equality

vrijdag 28 septembER, 19u


Film & Science Night presenteert internationale korte films van het Franse Film Festival 'Le Temps Presse' (De Tijd Dringt / No Time Left). De films gaan over één van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Ze onderscheiden zich door hun wetenschappelijke en artistieke kwaliteit en dagen uit tot een goed gesprek.

De 9 korte films die deze avond vertoond worden hebben betrekking op twee belangrijke VN-doelstellingen: duurzaamheid (met name verantwoorde consumptie & productie) en gendergelijkheid. Het programma vindt plaats ter gelegenheid van de European Researchers´ Night. Door het aanbieden van gratis programma’s in heel Europa, hebben wetenschappelijke onderzoekers een platform om een breder publiek te bereiken.

De avond begint met een inleiding door Marc Oberon (festivaldirecteur Le Temps Presse) en het vertonen van de korte films, gevolgd door een paneldiscussie onder leiding van Marie-Hélène Le Ny met Franse en Nederlandse sociale en geesteswetenschappers en een debat met het publiek.

Aansluitend is er een borrel met fair trade hapjes en drankjes in de OBA Theaterfoyer en wordt de tentoonstelling "Infinités Plurielles" van fotografe Marie-Hélène Le Ny geopend. De tentoonstelling geeft een inkijkje in de wereld van vrouwelijke wetenschappers door middel van portretten en persoonlijke statements die hun onderzoeksthema’s beschrijven en hun inspanningen voor meer (gender) gelijkheid binnen hun werkveld. 

NB: de films zijn Engels ondertiteld, de voertaal tijdens het debat is Frans met simultaanvertaling naar het Nederlands (koptelefoons op aanvraag beschikbaar - mail naar g.buijs@oba.nl o.v.v. Film & Science Night /koptelefoon).

Toegang is gratis, reserveer s.v.p. wel tijdig je kaartje via het ticketsysteem


     INSCHRIJVING  


Organisatie :
Ambassade de France aux Pays-Bas / IFPB, in samenwerking met : 
- OBA 
- Alliance Française d’Amsterdam 
- Festival Le Temps Presse 
- Nuit européenne des chercheur.e.s 
- Échappée Belle
- Lycée français Vincent Van Gogh 
- Le projet Infinités plurielles (Marie-Hélène Le Ny/MESRI) 
- Association FrancoSciences


Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.