mode & cinema LEZING

woensdag, 10 oktober , 18.15 - 19.45

Locatie: Herenzaal (6.4), OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143

Frankrijk is de thuisbasis van de meest geprezen maisons de haute couture maar ook van de prêt-à-porter, voor altijd brenger van de meest glamoureuze elegantie.  Sinds de tweede helft van de 20e eeuw, belichamen en beïnvloeden filmsterren de mode - of is het omgekeerd? 

Waarom en hoe komt het dat film en mode zo met elkaar overlappen?  Ontdek de grootste inspiratiebronnen van Franse modeontwerpers, het concept en creatieve proces van tvreclames, de motivatie van de grootste filmsterren die muzes van modemerken zijn geworden... Van Audrey Hepburn tot Marion Cottilard, met Givenchy of Dior, ervaar het beste van de Franse luxe met een lezing georganiseerd door de Alliance Française Amsterdam en Maria Chalevelaki, in het bezit van een PhD in de Taalwetenschappen en schrijfster van een proefschrift over de identiteit van luxemerken. 

Deze lezing maakt deel uit van een serie cursussen en lezingen over mode, die zijn begonnen in januari 2018. De zesweekse cursussen Haute couture en Le luxe français hebben eerder dit jaar plaatsgevonden. De lezing is een vervolg en gaat een herhaling van de Haute couture cursus voor, die eind oktober start. 

Voor elke student mode of Frans, elke cinefiel of francofiel en elke fashionista biedt deze lezing een kans om te leren over de innige band tussen de twee artistieke sectoren. 

Taal: Frans
Prijs: €5 (€3 voor leden of AFA studenten)     RESERVEREN  
Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.