KIDS theateR! 


Woensdag 14.30-16.00

Locatie: OBA Oosterdok

TheatERcursus voor kinderen (8-13 jaar)

"Jouer la comédie" is een leuke manier voor  kinderen om met hun moedertaal te spelen of om hun Frans te oefenen! 
Deze cursus is voor Franstalige kinderen of kinderen die het Frans minimaal op niveau A2 beheersen!

Tijdens deze cursus, zal uw kind:
- zijn spontaniteit en improvisatievaardigheden verbeteren via het ontdekken van toneelspel - uitspraakspelletjes, lichaamstaaloefeningen and snelheid/concentratiespelletjes. 
- zijn aandacht voor taal, spreken en luisteren verbeteren terwijl andere kinderen toneelspelen,
- meer zelfvertrouwen krijgen, en zijn talent om op het toneel te staan ontdekken of verbeteren.

Uw kind zal ook het plezier van het toneelspelen ondervinden. Korte stukjes zullen worden opgevoerd door de groep. Aan het einde van elk kwartaal, worden korte optredens georganiseerd. Een voorstelling voor de ouders vindt plaats aan het einde van het schooljaar. 

Het materiaal dat tijdens deze cursus wordt gebruikt is aangepast voor 8-13 jarigen: bewerkingen van klassieke Franstalige toneelstukken en korte stukken voor kinderen. 

INSCHRIJVENDE DOCENT:

Patrick Sault ontdekte zijn passie voor theater jaren geleden. Sinds 2013, heeft hij deelgenomen aan verschillende theater workshops en heeft hij als professioneel acteur gespeeld bij het gezelschap Théo Théâtre in Parijs. Hij heeft gestudeerd aan de toneelschool Centre des arts de la scène (2016). In 2017 werkte hij een aantal maanden als assistent van de artistiek directeur van Théo Théâtre bij theatercursussen voor kinderen. 

Hij is ondere andere ervaren in het geven van toneelles aan beginners. Hij vindt spontaniteit tijdens het acteren belangrijk en gebruikt daarom de Meisner methode. Patrick is ook een ervaren docent Frans al vreemde taal, dankzij zijn werk voor het Franse Rode Kruis. 

Hij speelde in verschillende stukken in Frankrijk, De Storm en Een Midzomernachtdroom (Shakespeare), Veillée funèbre (Guy Roissy), Le Dieu du carnage (Yasmina Reza) etc.  


Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.