concert van Youssou N'Dour & Super Étoile de Dakar


maandag 23 juli, 20.30 uur


Locatie: PARADISO, Weteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam

De Senegalese superster Youssou N'Dour is een van de meest gevierde Afrikaanse muzikanten van de afgelopen dertig jaar. Samen met zijn band Super Étoile de Dakar wordt N'Dour beschouwd als de wegbereider van mbalax, de moderne Senegalese popmuziek die een samensmelting is van traditionele griotmuziek, Afro-Cubaanse stijlen, rock en zelfs psychedelica. Op maandag 23 juli spelen ze in Paradiso in Amsterdam.

In de jaren zeventig maakte N'Dour furore als ‘De Nachtegaal van Dakar’ bij Etoile de Dakar en werd wereldberoemd met het nummer '7 Seconds', een duet met Neneh Cherry. Ook met andere grootheden als Peter Gabriel, Paul Simon en recenter Akon werkte hij samen. Na de succesvolle albums 'Egypt' (2004) en 'Rokku Mi Rokka' (2007) leek N'Dour zich vooral bezig te houden met politiek en activisme in zijn thuisland, waar hij zelfs minister van toerisme werd. Tot in 2016 het album 'Africa Rekk' en een jaar later 'Seeni Valeurs' volgden, waarin N'Dour meer nog dan voorheen de typische Senegalese dansmuziek mengt met funky westerse pop.

Live gaat niets van de broeierige dansmuziek verloren; te midden van funky rockgitaren en onverwachte tempowisselingen wordt N'Dours kenmerkende messcherpe tenor gedragen door de strak spelende ritmesectie van Super Étoile de Dakar.

QUIZ!!!

De Alliance Française Amsterdam biedt de kans om 2 x 2 gratis kaartjes te winnen voor het concert van Youssou N'Dour & Super Étoile du Dakar , op maandag 23 juli Paradiso!    

gratis kaartjes te winnen* |  Quiz online (tot 19 juli)  kliek hier 


Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.