Tentoonstelling "Tous migrants!" Cartooning for Peace


Vanaf 3 t/m 30 april 2018 in de Centrale OBA,  5e etage


Elke dag open van 10-22 uur, gratis toegang

De tentoonstelling Tous migrants ! bestaande uit 13 panelen, vertelt de lange reis van vluchtelingen door middel van cartoons, van de reden van hun vlucht tot het dagelijks leven in het gastland. De cartoons werpen een internationale blik op dit migratiefenomeen dat geen voorganger kent in de moderne geschiedenis. 

"Tous migrants!" verwijst tevens naar de collectie albums van Cartooning for Peace uitgegeven door Gallimard: elke album bevat een voorwoord geschreven door een expert en verkent een actueel onderwerp via cartoons van over de hele wereld. Waaronder het album "Tous Migrants!", ingeleid door Benjamin Stora - universitair docent, lid van het bestuur van het Musée de l’histoire de l’immigration in Parijs en gespecialiseerd in de hedendaagse geschiedenis van Noord-Afrika. 

Deze tentoonstelling volgt het ingewikkelde pad van migranten via cartoons afkomstig uit de hele wereld. Van de redenen voor vertrek tot het integratieproces in het nieuwe land en de moeilijkheden tijdens de vlucht, cartoonisten analyseren in een aantal regels deze grote uitdaging voor onze samenleving. Op deze tien thematische panelen, breken zij met hun  potloodlijnen met vooroordelen en de afwijzing van de vreemdeling, zij laten zien wat de rijkdom van diversiteit kan brengen. © BRANDAN (Afrique du Sud) - Cartooning for Peace.

© VADOT (Belgique) - Cartooning for Peace

BOLIGAN (Mexique) - Cartooning for Peace
© BOLIGAN (Mexique) - Cartooning for Peace

 


Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam.  Design by Monsieur Graphic.