Édouard louis in paradiso


dinsdag OkTOBER 2Nd, 20h30 (zaal OPEN AT 20H)


Locatie: PARADISO, Weteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam

De Gidslezing wordt gehouden door de jonge, internationaal doorgebroken Franse auteur Édouard Louis. Hij zal spreken over de stem van de onderklasse in de literatuur. Programma in het Engels. 

Louis debuteerde in 2014 met 'En finir avec Eddy Bellegueule' ('Weg met Eddy Belleguele'), een roman over zijn jeugd in een noord-Frans arbeidersmilieu: een masculiene wereld, waarin voor zijn homoseksualiteit geen plek was. Recent verscheen 'Qui a tué mon père' (een vertaling verschijnt in september bij De Bezige Bij onder de titel 'Ze hebben mijn vader vermoord'). Dit is een aanklacht tegen de politieke elite en deed veel stof opwaaien in Frankrijk. Louis toont erin dat politieke besluitvorming de elite zelf nauwelijks raakt, maar de levens van mensen aan de onderkant dramatisch beïnvloedt.

Na de lezing wordt Louis geïnterviewd door schrijver en 'De Gids'-redacteur Fiep van Bodegom. Drie bekende acteurs, Florian Myjer, Vincent Rietveld (De Warme Winkel) en Marien Jongewaard (Nieuw West), dragen ieder op geheel eigen wijze voor uit Louis’ werk. 

Bezoekers van de Gidslezing ontvangen na afloop een gratis exemplaar van het themanummer van literair tijdschrift 'De Gids' over de stem van  de onderklasse in de literatuur.

Voertaal lezing en interview: Engels
Voertaal voordrachten: Nederlands

QUIZ!!!

De Alliance Française Amsterdam biedt de kans om 2 gratis kaartjes te winnen voor de Gidslezing door Édouard Louis, op dinsdag 2 oktober in Paradiso!  

gratis kaartjes te winnen | quiz online (tot september 26th klik hier Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam. Ontwerp door Monsieur Graphic.