Actrice DOOR le Théâtre des Bouffes du Nord

Vrijdag 30 maart, 20 uur
Locatie: Stadsschouwburg, Rabozaal,  Leidseplein, Amsterdam

L’Échappée Belle en de Alliance Française Amsterdam

organiseren een avond in de Rabozaal van de Stadsschouwburg op vrijdag 30 maart om 20u, in samenwerking met het Théâtre des Bouffes du Nord. Tijdens deze avond kunt u het toneelstuk ACTRICE met Marina Hands en Audrey Bonnet zien en een interview met de regisseur Pascal Rambert bijwonen. Het interview wordt geleid door Pierre-Pascal Bruneau, oprichter van l'Échappée Belle en Vincent Bonnet van Monsieur Théâtre.

Pascal Rambert is een Franse toneelschrijver, wiens stukken in het hele wereld gespeeld worden. Het stuk is een eerbetoon aan het theater en de acteurs. Het originele toneelstuk werd geproduceerd in het Russisch voor het Théâtre d'Art de Moscou in 2015 en vertelt de laatste dagen van Eugénia, actrice, diva, bewonderd door iedereen. Het stuk is aangepast en herschreven in het Frans door Pascal Rambert. 

Het stuk wordt uitgevoerd door twee grootse Franse actrices, Marina Hands en Audrey Bonnet, die beiden deel uit maakten van de Comédie Française. 

“Pascal Rambert (...) offre un rôle royal à Marina Hands qui fait des étincelles.”*

Philippe Chevilley, Les Echos - 13/12/17

"Pascal Rambert (..) geeft Marina Hands een koninklijke rol en zij schittert."Tekst, regie en scenografie: Pascal Rambert 

Met : Marina Hands en Audrey Bonnet,

en Ruth Nüesch, Jakob Öhrman, Elmer Bäck, Yuming Hey, Emmanuel Cuchet, Luc Bataïni, Jean Guizerix, Rasmus Slätis, Sifan Shao, Laetitia Somé, Hayat Amiri, Lyna Khoudri et Anas Abidar en alternance avec Nathan Aznar en Samuel Kircher

In het Frans, met boventiteling in het Nederlands

Interview met Pascal Rambert

Na het toneelstuk, zullen Pierre-Pascal Bruneau van l'Échappée Belle en eigenaar van de Franse boekhandel Le Temps Retrouvé en Vincent Bonnet van Monsieur Théâtre, regisseur Pascal Rambert interviewen.


Toegankelijk voor iedereen, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Lagere prijs 

Iedereen die via onderstaande link reserveert en de actiecode: "bienvenue" gebruikt profiteert van een lagere prijs.
(of door aan de kassa de naam van l'Échappée Belle te noemen)


Reserveren


Copyright © 2017 Alliance Française Amsterdam.  Design by Monsieur Graphic.